Atelier

De handgravure kan in een juweel of accessoire vervaardigd worden welke u aanlevert. Of Bons Gravures draagt zorgt voor vervaardiging van het gehele juweel of accessoire. De handgravure kan een afbeelding zijn maar ook teksten, monogrammen, logo’s en wapens uit de heraldiek zijn mogelijk. Voor de teksten en monogrammen zijn alle lettertypes en stijlen mogelijk, denk hierbij ook aan uw eigen handschrift.

De levensduur van een handgravure is bij normaal gebruik decennia. Doordat de handgravure vanuit de losse pols wordt gegraveerd is het mogelijk om de handgravure op uiteenlopende gevormde juwelen of accessoires te plaatsen. Eerst wordt de afbeelding of tekst met potlood opgetekend daarna wordt de tekening met de burijn uitgestoken. Bij het ontwerp van de handgravure wordt rekening gehouden met de stijl en uitstraling van het juweel of accessoire, hierdoor is elke handgravure uniek. Maartje graveert uitsluitend via de ambachtelijke wijze daarom werkt zij in zachte materialen zoals goud en zilver.

Maartje heeft door opleiding en werkervaring haar vakmanschap ontwikkeld. Behoud van vakmanschap en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen is essentieel. Daarom is Bons Gravures aangesloten bij de branche organisaties Federatie Goud en Zilver en Nederlandse Gilde van Goudsmeden.